Aplikace kovokeramických třecích materiálů v brzdách kolejových vozidel - Sedláček, Radek (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá specifickými problémy, které s sebou přináší použití třecích hmot z kovokeramického materiálu ve špalíkových brzdách kolejových vozidel. Je zde řešen vliv brzdového špalíku z třecího materiálu DIAFRIKT K4 na stav a čistotu povrchových vrstev brzděného kola a na adhezní i brzdné vlastnosti hnacího vozidla.
Application of metal ceramic friction materials for railway car brakes
Keywords: Brzdy; kolejová vozidla; brzdové obložení; tření; adheze