Pardubická ženská věznice v literárních textech - Süsserová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na pardubickou ženskou věznici, tak, jak je zobrazena v literárních textech. Vedle toho jí také představuje jako místo paměti. Pozornost je věnována jak dopisovému materiálu, tak memoárové literatuře. V práci jsou rozebírány jednotlivé aspekty každodenního života v této věznici. Práce se konkretizuje na literární texty politických vězeňkyň z období vlády komunistického režimu.
Pardubice Women's Prison in Literary Texts
Keywords: Pardubice; věznice; Pardubická věznice; komunismus; politické vězeňkyně; dopisy; paměti; Pardubice; prison; Pardubice Prison; communism; political prisoners; letters; memoirs