Společenská odpovědnost podniků - Lomnická, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá společenskou odpovědností podniků (CSR), nejen v České republice, ale i v mezinárodním měřítku. Jsou zde uvedeny globální, evropské a české iniciativy, které vznikly pro posílení a rozšíření konceptu do všech ekonomik světa. Teoretická část se zaměřuje na vývoj, charakteristiku a dosavadní přínosy, jež koncept CSR přináší. Práce se zabývá třemi důležitými oblastmi konceptu CSR, jimž jsou ekonomická, sociální a ekologická oblast, a kterými se zabývají všechny odpovědné podniky. Další část pojednává o společenské odpovědnosti ve vybrané společnosti. V závěru práce je analyzovaná problematika řízení rizik.
Corporate social responsibility
Keywords: CSR; společenská odpovědnost; stakeholders; lidská práva; etika; životní prostředí; transparentnost; konkurenceschopnost; social responsibility; human rights; ethics; environment; transparency; competitive strength