Anorexia nervosa - Macháčková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na shrnutí poznatků o onemocnění Anorexia nervosa neboli mentální anorexii. Tato porucha je způsobena výrazným omezením energetického příjmu z důvodu invazivního strachu z přibývání na váze. Nemoc může, ale nemusí být způsobena záměrně. Po propuknutí onemocnění bývá velice těžké vrátit se do původní formy.
Anorexia Nervosa
Keywords: Anorexia nervosa; mentální anorexie; diagnostika; léčba; historie; sexualita; Anorexia nervosa; anorexia nervosa; diagnosis; treatment; history; sexuality