Hodnocení průlomové bolesti u onkologicky nemocných pacientů - Václavková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na definování onkologické a průlomové bolesti, klasifikaci a možnosti jejího hodnocení. Jsou popsány principy léčby průlomové bolesti a způsoby podání léků. Praktická část vyhodnocuje otázky z použitého dotazníku. Na závěr byl vytvořen ošetřovatelský standard na aplikaci Instanylu.
Assessment breakthrough pain in oncology patients
Keywords: průlomová bolest; intenzita bolesti; léčba; breakthrough pain; pain intensity; treatment