Dokazování v daňovém řízení - Nezval, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Předmětem bakalářské práce je současný pohled na problematiku práv a povinností v důkazním řízení a to jak daňových subjektů, tak i správců daně. Práce se zabývá obecnou charakteristikou daňového řízení a řeší problematiku důkazního řízení, důkazního břemene a následků v případě jeho neunesení. Práce se zabývá vybranými problémy v oblasti dokazování v daňovém řízení, kterými jsou prokazování původu peněz, reklamní činnosti a dodání zboží a služeb v případě neexistujícího dodavatele.
The proofs in tax procedure
Keywords: daňové řízení; zásady daňového řízení; dokazování; důkazní břemeno; Správa daní; stanovení daně podle pomůcek; tax procedure; principles of tax procedure; proofs; burden of proof; tax administration; calculation of tax according to other type of documentation