Porod ve zdravotnickém zařízení versus domácí porod - Zárybnická, Markéta (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce nese název Porod ve zdravotnickém zařízení versus domácí porod. V teoretické části se budu zabývat, jak historií, tak i vývojem porodnictví u nás, dále přijde na řadu vymezení pojmu porod, rozdíly mezi porodem ve zdravotnickém zařízení a domácím porodem. V posledních bodech teoretické části bude věnována pozornost osobám u porodu. Výzkumná část bude zpracována formou rozhovoru s rodičkami, které převypráví své osobní zkušenosti s porodem ve zdravotnickém zařízení nebo s porodem doma.
Hospital birth versus home birth
Keywords: porod; zdravotnické zařízení; domov; rodička; porodní asistentka; childbirth; hospital birth; home birth; mother; midwife