Spolupráce probační a mediační služby s místní samosprávou - Trnková, Hana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na spolupráci mezi Probační a mediační službou České republiky se samosprávou na obecní úrovni. Cílem práce je analýza této spolupráce s následnými návrhy zlepšení. Na začátku jsou vymezeny a definovány základní pojmy z oblasti veřejné správy, samosprávy, probace i mediace. Dále je charakterizována veřejná správa v České republice se zaměřením na samosprávu. Následující kapitola poskytuje celkový pohled na institut Probační a mediační služby České republiky a charakteristiku alternativních trestů. Závěr práce patří analýze stávající situace v oblasti spolupráce obcí s Probační a mediační službou aplikované na středisko v Uherském Hradišti.
Cooperation between Probation and Mediation Services and self-government at the municipal level
Keywords: veřejná správa; samospráva; probační a mediační služba; probace; mediace; alternativní tresty; public administration; self-government; probation and mediation services; probation; mediation; alternative punishments