Analýza proveditelnosti přestavby vozidla se spalovacím motorem na elektropohon - Dufková, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na problematiku osobního automobilu na čistě elektrický pohon jako jednoho z představitelů moderního a ekologického dopravního prostředku. Spolu se svými vlastnostmi jsou zde popsány typy elektrických motorů i akumulátorů, které lze při stavbě elektromobilů využít. Cílem je nastínit možná úskalí přestavby vozidla se spalovacím motorem na elektropohon, ať už obsažená v podobě legislativy, konstrukčních požadavků nebo nároků na samotnou přestavbu a následný provoz. V závěru je zhodnoceno, zda má takováto přestavba smysl a je v budoucnu využitelná.
The Feasibility Analysis of Rebuilding an Internal Combustion Engine Vehicle into an Electric Drive
Keywords: přestavba automobilu; elektromobily; spalovací motory; elektromotory; akumulátory; rebuilding of the vehicle; electric cars; internal combustion engines; electric motors; accumulators