Dispergace a mokré mletí kalcinátu oxidu titaničitého rutilového typu - Mikušová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce se zabývá dispergací a mokrým mletím oxidu titaničitého rutilového typu. Pomocí korelací sleduje vzájemný vztah rheologických vlastností suspenzí a složení, rheologických vlastností a charakteristik použitých rutilových kalcinátů a pomocí lineární regrese umožňuje předpovědět vlastnosti suspenze na základě vlastností kalcinátu. U mokrého mletí je hodnocen vliv druhu a velikosti mlecích kuliček, množství jejich náplně, vliv rychlosti otáček hřídele mlýna a množství průtoku materiálu na optické vlastnosti pomleté suspenze, distribuce velikosti částic a otěr mlecího média. K hodnocení je použito objektivních matematicko-statistických metod.
Dispergation and wet milling of titanium dioxide of the rutile crystalline structure
Keywords: oxid titaničitý; Titanová běloba; dispergace; mokré mletí