Komentovaný překlad kapitoly "Sociální komunikace a jazyk" (Social Communication and Language) z učebnice "Sociální psychoogie" (Social Psychology) autora J. W. Vander Zandena - Filipiová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka v práci komentuje překlad kapitoly "Sociální komunikace a jazyk" z učebnice "Sociální psychologie". Popisuje podstatu symbolů a jazyka, teorii učení a osvojování jazyka i různé typy sociální komunikace.
Keywords: pedagogika; sociální komunikace; jazyk; sociální psychologie; Děti; osvojování; cizí jazyky