Studie přípravy a vlastnosti amorfních chalkogenidů - Repková, Martina (Univerzita Pardubice, 2006)
V práci byla studována příprava a fyzikálně chemické vlastnosti objemových vzorků skel Ge-In-S. Práce je zaměřena na přípravu homogenních vzorků skel o složení (GeS2)100-x(In2S3)x. Byly určeny a diskutovány kompoziční závislosti termických vlastností připravených skel. Na základě studia Ramanových spekter byla zjištěna struktura skel. Hlavní pozornost byla věnována studiu, analýza a interpretaci optických vlastností připravených skel.
Preparation and properties of amorphous chalcogenides
Keywords: Chalkogenidová skla; Ramanova spektra; optické vlastnosti; luminiscence