Telematický systém vodní dopravy na labsko-vltavské vodní cestě - Bárta, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce se zabývá telematickým systémem vodní dopravy na labsko-vltavské vodní cestě. V první části jsou charakterizovány vodní cesty a vnitrozemská vodní doprava v ČR. Je zde také uveden popis obecných telematických systémů a telematického systému vodní dopravy z hlediska struktury, cílů a služeb. Druhá část vymezuje standardy nutné pro zavedení telematických systémů vodní dopravy v rámci EU, požadavky na činnost systémů a popis konkrétních komunikačních a technologických zařízení jednotlivých částí systémů. Třetí část je zaměřena na požadavky systémových parametrů technického řešení dané problematiky a popis aplikace a postup implementace dopravního telematického systému na labsko-vltavské vodní cestě. V poslední části diplomové práce je uvedena SWOT analýza možností a příležitostí zavedení telematického systému ve vodní dopravě a zejména vyhodnocení nákladů a přínosů zavedení a využití telematického systému vodní dopravy z pohledu zainteresovaných subjektů.
The water transport telematics system on Labe - Vlatava waterway
Keywords: vodní doprava; Telematika; říční informační služby; Labe; Vltava; SWOT analýza