Kolektivní vyjednávání - Kovářová, Monika (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá oblastí kolektivního vyjednávání. První část je zaměřena na vývoj, právní úpravu, obsah a subjekty kolektivního pracovního práva. Popisuje také kolektivní smlouvy a kolektivní spory. Součástí druhé části práce je analýza kolektivních smluv vyššího stupně včetně následných závěrů a doporučení pro jednotlivé strany kolektivního vyjednávání.
Collective bargaining
Keywords: kolektivní pracovní právo; kolektivní vyjednávání; kolektivní smlouva; odbory; kolektivní spory; zaměstnanci; zaměstnavatelé; collective labor law; collective bargaining; collective agreement; labor unions; collective disputes; employees; employers