Elektroanalýza s uhlíkovými pastovými elektrodami modifikovanými přírodními látkami - Navrátilová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2006)
Cílem práce bylo shrnout analytické možnosti uhlíkových pastových elektrod modifikovaných huminovými látkami nebo jílovými materiály. Současně jsou ukázány i možnosti elektrod při studiu a charakterizaci přírodních látek, kterými právě huminové látky a jílové materiály jsou. Z tohoto hlediska se tyto elektrody mohou uplatnit i ve studiích týkajících se procesů v půdním nebo vodném prostředí.
Keywords: Elektrochemie; uhlíkové pastové elektrody; huminové látky; jíly