Komplexní péče o seniory s demencí - Blahová, Hana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem: Komplexní péče o seniory s demencí. Práce je zaměřena na náročnost péče, problémové chování a na postoj zaměstnanců ke stáří a stárnutí. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je všeobecně popsána demence, ošetřovatelská péče včetně problematických situací a postoj ke stáří. V praktické části jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření, které probíhalo v zařízeních se zvláštním režimem, která se specializují na péči o osoby s demencí.
Comprehensive care for the elderly with dementia
Keywords: demence; senioři; náročnost péče; ošetřovatelská péče; problémové chování; postoj ke stáří; dementia; demands of care; nursing care; problematic behavior; attitudes to old age