Montánní unie - její vznik a vývoj do Římských smluv - Batelka, Michal (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce přináší poznatky z oblasti historie integrace Evropy, zaměřující se na vznik a vývoj evropského společenství uhlí a oceli (ESUO), zvané Montánní unie, do vzniku Římských smluv v roce 1957.
The European coal and steel community - creation and development untill Roman treaties
Keywords: dějiny; Evropské společenství uhlí a oceli; Montánní unie; Evropská Unie; Schuman, Robert; Římská smlouva; Evropská integrace