Příspěvek na péči a jeho proces přiznávání - Fikarová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá příspěvkem na péči a jeho procesem přiznávání. Je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část obsahuje tři hlavní kapitoly, které zahrnují historický vývoj sociálních služeb, informace o příspěvku na péči včetně procesu jeho přiznávání dle současné legislativní úpravy. Výzkumná část je zaměřena na názory sociálních pracovníků a jejich spokojenost s dosavadním procesem přiznávání příspěvku na péči.
Care allowance and its process of granting
Keywords: příspěvky na péči; sociální pracovníci; posudkoví lékaři; sociální šetření; care allowance; social workers; medical assessors; social investigation