Informační mapa péče pro ženu s porodním poraněním - Spolková, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce zaměřená na péči o porodní poranění je prací teoreticko-průzkumnou. Teoretická část práce se zabývá typy epiziotomií, rozdělením porodního poranění měkkých a tvrdých cest porodních, péčí o porodní poranění, edukací a charakteristikou edukace a konkrétně edukační metodou informační mapou péče. Výstupem průzkumné části práce je informační mapa péče pro ženu s porodním poraněním. Informační mapa péče byla sestavena na základě studia odborné literatury a dotazníkového šetření, které bylo zaměřeno na znalosti vzorku žen s porodním poraněním.
Information map of care for a woman with childbirth injuries
Keywords: edukace; epiziotomie; informační mapa péče; péče v porodní asistenci; porodní poranění; education; episiotomy; information map of care; care in midwifery; childbirth injuries