Stanovení homocysteinu v lidské plazmě - Žáková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce na téma homocystein se zaměřením na zavedení metody pro jeho stanovení v lidské plazmě pomocí HPLC s coulometrickou detekcí.
Measurement of homocysteine in human plasma
Keywords: homocystein; ateroskleróza; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; elektrochemická detekce