Restaurátorská činnost bratří Boháčů - Černý, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce orientačně shrnuje restaurátorskou činnost bratří Boháčů, nastiňuje jejich životy a společenské aktivity. V druhé části se práce zabývá dvěmi restaurátorskými pracemi, které prováděli v rodném městě Volyni, restaurování fresek v Hřbitovním kostele Proměnění Páně na vrchu Malsička a Mariánský sloup na Volyňském náměstí Svobody. Práce je doplněna obrazovou přílohou která dokumentuje životy bratří Boháčů a jejich aktivity. Dále porovnává fotografie z restaurátorských prací na Mariánském sloupu na volyňském náměstí Svobody a v Hřbitovním kostele Proměnění Páně kostelu na vrchu Malsička nafocených bratry Boháči a současný stav.
Boháč brother's restauration works
Keywords: restaurátorské činnosti; bratři Boháčové; společenské aktivity; Volyně; restoration works; Boháč brothers; social activities