Analýza edice Karavana z hlediska žánrového, autorského a vydavatelského - Slepičková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce nesoucí název Analýza edice Karavana z hlediska žánrového, autorského a vydavatelského se zabývá dobrodružnou literaturou určenou dětskému čtenáři. Teoretická část nastiňuje kulturní přehled v letech 1945-1992, dále nakladatelskou činnost v těchto letech a charakteristiku a vývoj literatury pro děti a mládež. Praktická část se věnuje analýze knih edice Karavana a odpovídá na základní otázky práce.
The Analysis of Karavana Edition from the Genre, Author and Editorial Point of View
Keywords: Karavana; literatura pro děti a mládež; Státní nakladatelství dětské knihy; Albatros; dobrodružná literatura; Karavana; literature for children and young people; State Publishing House of Children´s Book; Albatros; advanture literature