Daně a poplatky užívané v dopravě - Michálek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na daně a poplatky, které zatěžují dopravce v silniční a železniční dopravě v České republice. V práci je rozebrána legislativa týkající se daní a poplatků užívaných v dopravě. Dále se práce zabývá dělením finančních prostředků plynoucích z těchto daní a poplatků do jednotlivých veřejných rozpočtů. Součástí práce je také porovnání fiskálního zatížení dopravců v silniční a železniční dopravě.
Taxes and fees used in transport
Keywords: daně; poplatky; silniční doprava; železniční doprava; taxes; fees; road transport; rail transport