Využití fytoterapie v současné gynekologii a porodnictví - Staňková, Štěpánka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na využití fytoterapie v současné gynekologii a porodnictví. Fytoterapie neboli rostlinná léčba slouží k využití rostlin a rostlinných výtažků při prevenci a léčbě chorob. Teoretická část práce se zabývá historií a současností fytoterapie, užíváním a přípravou rostlinných prostředků, vybranými gynekologickými a porodnickými problémy a jejich řešením pomocí fytoterapie. Výzkumná část hodnotí výsledky výzkumného šetření, které bylo uskutečněno pomocí dotazníků zaměřených na informovanost a znalosti porodních asistentek o fytoterapii.
The use of phytotherapy in current gynecology and obstetrics
Keywords: fytoterapie; gynekologie; léčivé rostliny; porodnictví; porodní asistentky; gynecology; medicinal plants; midwives; obstetrics; phytotherapy