Role prarodičů ve výchově vnoučat - Greplová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem této bakalářské práce bude objasnit, jak prarodiče hodnotí svoji roli ve výchově vnoučat. Teoretická část bude definovat základní pojmy týkající se rodiny a prarodičovství. Dále bude zachycovat role a výchovné styly jednotlivých členů rodiny, mezigenerační a rodinné vztahy, které v rodině panují. V empirické části práce bude využita kvalitativní metoda. Pomocí polostrukturovaného rozhovoru chci zjistit, jak subjektivně respondenti hodnotí svůj význam ve výchově svých vnoučat (pozitivní a negativní vlivy).
The role of grandparents in the upbringing of grandchildren
Keywords: prarodiče; děti; vnoučata; výchova; rodina; prarodičovská role; grandparents; children; grandchildren; upbringing; family; grandparent role