Analýza a porovnání tarifních systémů IDS v Praze a Ostravě - Boleslav, Ivan (Univerzita Pardubice, 2007)
Používání městské a příměstské hromadné dopravy patří mezi základní způsoby přepravy osob. Bakalářská práce se zabývá specifikací integrovaného dopravního systému jako celku i jednotlivých částí, kde dílčí systémy tvoří IDS Prahy a Ostravy. V první části práce je stanoveno několik základních definic a rozdělení. Druhá část se zabývá již samotnou pražskou integrovanou dopravou, tj. jednotlivými podsystémy, které se vztahují k tomuto městu a třetí část práce se zabývá ostravskou integrovanou dopravou. Poslední část bakalářské práce stručně shrnuje poznatky, které porovnává a vyvozuje závěry.
Analysis and comparisment of tarif systems and integrated transport systems in Prague and Ostrava
Keywords: integrované dopravní systémy; dopravní podniky; tarifní systémy; městská hromadná doprava