Náklady v železniční dopravě - Pochobradská, Marta (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá náklady v železniční dopravě v České republice. Analyzuje vývoj nákladů v letech 1996 - 2006. Popisuje externí náklady, které doprava svou činností vyvolává, zaměřuje se na zjišťování zdrojů, které pokrývají náklady v železniční dopravě. Také se zabývá návrhy na zlepšení situace v daném dopravním oboru.
Costs in the railway transport
Keywords: Costs; railway transport; trends of progress; Náklady; České dráhy a.s; železniční doprava; vývojové trendy