Reklama v regionálním tisku na Pardubicku v letech 1918 - 1945. - Kosková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zabývá tiskovou reklamou ve vybraných periodikách v Pardubicích mezi lety 1918 - 1945. Nejdříve je stručně charakterizováno zkoumané časové období ve vztahu k ekonomice, hospodářství a průmyslu. Následné dvě části se zabývají teoretickými poznatky z oblasti reklamy a tisku. Poslední část vychází ze samotných periodik Východ, Východočeský Republikán a Východočeský Kraj. V této kapitole byl proveden rozbor jednotlivých ročníků novin, výzkum četnosti reklam a jsou zmíněni nejčastější a významní zadavatelé.
Advertisement in regional press in Pardubice region between 1918 - 1945.
Keywords: Reklama; Pardubice; tisk; noviny; Advertisement; advertising; Pardubice; printing; newspaper