Aplikace žárového nástřiku na spalovací motor automobilu - Koudelka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce pojednává o možné aplikaci žárového nástřiku na spalovací motor automobilu, přičemž celá práce je míněna jako ukázka možné renovace vybraných částí motoru. První kapitola pojednává o typech žárových nástřiků, oblastech jejich použití a příkladech konkrétních aplikací. Ve druhé jsou navržena vhodná místa k aplikaci v motoru automobilu a technologií nanesení. Ve třetí je popis provozních podmínek automobilu. Čtvrtá kapitola popisuje průběh destruktivní zkoušky automobilu. V páté kapitole se zabýváme porovnáváním povrchů nerenovovaných a renovovaných částí motoru. V šesté kapitole je formulován závěr a zhodnoceny výsledky experimentu.
Flare spraying application on the car engine
Keywords: renovation; flare spraying; PVD technology; destructive tests; comparison surfaces; renovace; žárové nástřiky; technologie PVD; destruktivní zkoušky; porovnání povrchů