Experimentální analýza betonových kompozitních materiálů při extrémním teplotním namáhání - Sládek, Marcel (Univerzita Pardubice, 2013)
Hlavním zaměřením této práce je zkoumání vlastností betonu při extremním teplotním namáhání. Jedná se o beton vyztužený ocelovými vlákny, polypropylenovými vlákny a o beton bez výztuže. Začátek práce je věnován teoretické části ohledně kompozitních materiálů. Další část popisuje vliv extrémních teplot na betonové konstrukce. Důraz je kladen na experimentální část, tedy na výrobu zkušebních těles, vystavení zkušebních těles extrémní teplotě v elektrické peci a na provádění pevnostních zkoušek. V závěru je provedeno vyhodnocení pevnostních zkoušek mezi zkušebními tělesy vystavených extremní teplotě a tělesy, která této teplotě vystaveny nebyly. Jednotlivé postupy celé práce jsou podloženy fotodokumentací.
Experimental analysis of concrete composite materials under extreme thermal loads
Keywords: beton; tepelné namáhání; ocelová vlákna; polypropylenová vlákna; pevnostní zkoušky; concrete; thermal loads; steel fibres; polypropylene fibres; strength tests