Otevřená data a datové portály na úrovni regionů a měst - Greyová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zabývá charakteristikami otevřených dat a analýzou datových portálů na úrovni měst. Obsahuje vymezení základní pojmů, funkce a služby datových portálů včetně ukázek z praxe. Vybrané datové portály hlavních měst v Evropě jsou ohodnoceny na základě metodiky indexu GODI. V závěru jsou diskutovány výsledky a představena doporučení s ohledem na zjištění i aktuální trendy.
Open data and data portals at the regional and city level
Keywords: otevřená data; datové portály; charakteristiky; analýza; GODI metodika; open data; data portals; characteristics; analysis; GODI methodology