Lokace zdravotních zařízení ve zvoleném regionu - Šaldová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je zmapovat a zhodnotit nabídku zdravotní péče, která je dostupná v České republice. První část práce se zaměřuje na vymezení základních pojmů, jako je zdraví a jeho determinanty, zdravotní služby a péče, zdravotnická zařízení a další. Následuje popis všech typů zdravotních systémů a jejich aplikace v rámci historického vývoje na našem území. Druhá část práce analyzuje současnou síť zdravotnických zařízení, která je ovlivněna především přesunem kompetencí a pravomocí státu na regiony a obce České republiky.
Location of medical facilities in selected region
Keywords: health; health care; medical facilities; medical system; availability; zdraví; zdravotní péče; zdravotní zařízení; zdravotnický systém; dostupnost