Energetická náročnost MHD - Czagan, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá tématem energetické náročnosti. Vytvořený matematický model vypočítává teoretické spotřeby vozidel. Práce vzniká na území Dopravního podniku města Pardubic, proto byl model tvořen a modifikován pro výpočet spotřeby autobusu a trolejbusu. Oba výpočty budou probíhat na konkrétní lince číslo 3, následovat bude vždy analýza výpočtu doplněna grafy a schématem energetických toků. Nakonec bude provedena validace vypočtených a skutečných hodnot.
Energy demands of local public transportation
Keywords: vozidlo; matematický model; analýza; validace; dopravní podnik; vehicle; mathematical model; analysis; validation; transport company