Malé a střední podniky ve vybrané kategorii obcí - Červinková, Zdenka (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na malé a střední podniky, zhodnocení vybrané kategorie obcí z hlediska jejich pracovní atraktivity a počtu odvětvové struktury malých a středních podniků. V práci je detailněji rozebrán počet malých a středních podniků dle krajů, jejich lokalizační kvocient jednotlivých odvětví a v neposlední analýza indexů atraktivity s využitím webové aplikace OBCEPRO. Podle výpočtu lokalizačního kvocientu je nejvíce odvětví soustředěno v Ústeckém kraji (osm z dvanácti hodnocených). Při výpočtu indexu atraktivity obce jako nejvíce atraktivní vyšel kraj Středočeský. Jako druhý je analyzován indikátor míry ekonomické závislosti. Zde jako nejméně atraktivní kraj je kraj Královéhradecký. Poslední zjištění se týká pomocného indexu pracovní atraktivity, kde jako nejvíce neatraktivní kraj vyšel kraj Ústecký.
Small and medium-size businesses in chosen category of municipalities
Keywords: podniky; malé a střední podniky; obce; odvětví; atraktivita obcí; pomocný index pracovní atraktivity; lokalizační kvocient; enterprises; small and medium-size businesses; municipalities; branch; attractiveness of the municipality; auxiliary work attractiveness index; location quotient