Péče o pacienty s pertrochanterickou zlomeninou - Hrádková, Martina (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá ošetřovatelskou péčí u pacientů s pertrochanterickou zlomeninou proximálního femuru. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na anatomii femuru se zaměřením na jeho proximální oblast, klasifikace trochanterických zlomenin, operačních metod, ošetřovatelské péči po operačním zákroku a rehabilitaci. V praktické části jsem pracovala s anamnestickými daty, jako je věk a pohlaví, ošetřovatelskou a lékařskou dokumentací, kde byly získány informace například o způsobu léčby, délce hospitalizace nebo komplikacích. Z dat vyplývá četnost tohoto onemocnění, jeho řešení a komplikace s ním spojené.
Caring for patients with pertrochanteric fracture
Keywords: edukace; fraktura; operace; ošetřovatelská péče; education; fracture; surgery; nursing care