Konstrukční úprava vypružení motorového vozu řady M27.0 - Langr, Bohuslav (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá rozborem vypružení motorového M27.0 v současném i původním stavu. Součástí práce je návrh nových pružin primárního vypružení.
Analysis of current state and proposal of design modifications of suspension of the railcar M27.0
Keywords: motorové vozy; vypružení; šroubovité pružiny; frekvence; railcars; suspension; helical springs; frequency