Superkritická fluidní extrakce IX. - Kurečková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá extrakcí nepolymerních organických komponent ze vzorků střelných prachů superkritickou fluidní extrakcí. Jako extrakční medium byl používán CO2 a CO2 modifikovaný různými modofikátory. Byl sledován vliv úpravy vzorku namletím na extrakční účinnost a vliv statického kroku extrakce na extrakční výtěžek a na celkovou dobu extrakce.
Supercritical fluid extraction IX.
Keywords: superkritická fluidní extrakce; střelné prachy; modifikátory