Správní soudnictví v České republice - Šlechtová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci popisuje pojem, vývoj a základní principy fungování správního soudnictví v ČR. Podrobně se věnuje jeho úpravě v občanském soudním řádu. Zmiňuje také Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku. V závěrečné části se zabývá reformou správního soudnictví.
Administrative justice in the Czech republic
Keywords: správní soud; soudnictví; občanský soudní řád; ochrana občanských práv a svobod; Česko