Výukové metody užívané při vzdělávání žáků cizinců na základních školách - Seifertová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2018)
Tématem této diplomové práce jsou souhrnné informace o problematice výuky žáků cizinců na základních školách. Teoretická část definuje základní pojmy o možnosti vzdělávání cizinců, konkrétněji pak o metodách, které vyučující při práci se žáky užívají. Věnuje se problematice osob s odlišným mateřským jazykem a dále také inkluzi. Praktická část seznamuje s kvalitativním výzkumem, který se zabýval zjištěním, jaké výukové metody užívají učitelé při vzdělávání žáků cizinců.
Keywords: žák cizinec; inkluze; osoba s odlišným mateřským jazykem; bilingvismus; vzdělávání