Právní a ekonomické souvislosti podnikání v oblasti údržby břehových porostů a vodních toků - Šimonková, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se v první části zaměřuje na problematiku údržby břehových a doprovodných porostů kolem vodních toků.Ze získaných informací z dostupné literatury byla vypracována literární rešerše zabývající se hlavními funkcemi břehového porostu, povinnostmi správce vodního toku a legislativou dle ochrany přírody. Druhá část obsahuje metodiku péče o břehové porosty a studii, kde byla vybrána část významného toku Loučná a následně uvedeny a rozebrány jednotlivé kroky, které byly správcem toku provedeny.
Legal and economic context of business in the field of maintenance of riparian vegetation and watercourses
Keywords: břehová a doprovodná vegetace; vodní tok; řeka Loučná; významný krajinný prvek; péče; river bank and accompanying vegetation; watercourse; river Loučná; important landscape element; care