ŽIVOT V DĚTSKÉM DOMOVĚ - Baranjová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na otázku procesu přípravy dětí v dětských domovech na jejich budoucí a samostatný život, který je čeká po opuštění této organizace. Realizovala jsem terénní výzkum v anonymizované instituci v Královehradeckém kraji. Cílem tohoto výzkumu bylo zjistit, jaké aspekty tento proces ovlivňují a jaký vliv má prostředí, ve kterém děti žijí. Bakalářská práce je postavena především na zúčastněném pozorování a na rozhovorech.
Life in children's home
Keywords: dětský domov; rodina; vztahy; výchova; ústavní péče; děti; totální instituce; children's home; family; relationships; upbringing; institutional care; children; total institution