Technické přejímací zkoušky pro archový ofsetový tisk - metodika pro hodnocení pruhování - Duchoslav, Michal (Univerzita Pardubice, 2021)
Cieľom predloženej práce je vytvorenie vhodnej metodiky pre hodnotenie pruhovania. Teoretická časť práce sa zaoberá charakterizovaním defektu pruhovania a popisuje doposiaľ popísané metódy pre hodnotenie pruhovania. Praktická časť sa zaoberá návrhom vlastnej metódy pre hodnotenie pruhov na tlačovom hárku.
Technical acceptance testing for sheet-fed offset printing presses - methodology for evaluation of streaking
Keywords: pruhovanie; technické preberacie skúšky; meranie; streakings; technical acceptance tests; measurement