ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V NADNÁRODNÍ SPOLEČNOSTI - Vávrová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce je zaměřena na řízení lidských zdrojů v nadnárodní organizaci. V souvislosti s tím je zde popsána teorie ŘLZ obecně, dále ŘLZ na nadnárodní úrovni, komparace ČR a vybraných států Evropy a vývojový trend v ČR na základě výsledků Cranfieldského projektu.
Human Resource Management in Multinational Company
Keywords: Řízení lidských zdrojů; personální činnosti; Cranfieldský projekt; nadnárodní společnosti; Management; kulturní diverzita; Human Resource Management; personnel activities; Cranfield project; multinational company; Management; cultural diversity