Analýza bezpečnostních opatření ve státech EU ke snížení nehodovosti absolventů autoškol a návrhy pro ČR - Fišer, Marek (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je zaměřena na dopravní nehodovost řidičů s praxí v řízení do dvou let, analýzu opatření, které jsou již v zemích EU aplikovány. Navrhuje opatření ke snížení dopravní nehodovosti začínajících řidičů.
Analysis of security measures in the EU to reduce driving accidents graduates and proposals for the Czech Republic.
Keywords: traffic accidents; attendants of driving schools; safety measures; driving licenses for an exam; dopravní nehodovosti; absolventi autoškol; bezpečnostní opatření; řidičské průkazy na zkoušku