Sociální začlenění zdravotně handicapovaných v rámci vybrané organizace - Skácelová, Marie (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou velmi aktuální problematiky zaměstnávání osob se zdravotním postižením nejenom z jejich pohledu, ale zejména z pohledu samotné organizace a managementu na příkladu konkrétního subjektu. Zaměstnání je v kontextu této práce chápáno jako nástroj sociální inkluze této skupiny znevýhodněných osob.
Social integration of handicapped within the selected organization
Keywords: sociální inkluze; sociální exkluze; organizace; legislativa; zdravotní handicap; social inclusion; social exclusion; organization; legislation; health handicap