Canisterapie ve zkušenostech zdravotně sociálního pracovníka - Mikulová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je teoreticko-průzkumná. Teoretická část práce se zabývá vysvětlením konceptu canisterapie a koordinované rehabilitace, popisuje pojem zooterapie, kterou je canisterapie součástí a popisuje výkon povolání zdravotně sociálního pracovníka. V průzkumné části se zaměřuje na zjištění role zdravotně sociálních pracovníků v rámci canisterapie ve zdravotnických a sociálních zařízeních, zaměřuje se na informovanost zdravotně sociálních pracovníků o canisterapii a na jejich zkušenosti s canisterapií v daném zařízení. Dále jsou v průzkumné části práce prezentovány výsledky dotazníkového šetření. Respondenti jsou zdravotně sociální pracovníci z vybraných zdravotnických a sociálních zařízeních. Hlavním cílem průzkumu je zjistit, jak je canisterapie realizovaná ve vybraných zdravotnických a sociálních zařízeních z pohledu zdravotně sociálního pracovníka.
Canistherapy in the experiences of a health and social worker
Keywords: canisterapie; koordinovaná rehabilitace; zooterapie; zdravotnické a sociální zařízení; zdravotně sociální pracovníci; canistherapy; coordinated rehabilitation; zootherapy; health and social facilities; health and social workers