Využití moderních extrakčních metod a spojení vysokoúčinné kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií ve forenzní toxikologii - Maralíková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá možností využití spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií a tandemovou hmotnostní spektrometrií v soudní toxikologické analýze. Také jsou studovány moderní extrakční metody - mikroextrakce tuhou fází a dynamická extrakce tuhou fází a jejich použití v soudní toxikologické analýze.
Application of modern extraction methods and high performance liquid chromatography-mass spectrometry in forensic toxikology
Keywords: Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; kapalinová chromatografie; Hmotnostní spektrometrie; extrakce tuhou fází; Mikroextrakce tuhou fází; toxikologická analýza; soudnictví