Hodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku - Kořínková, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
V dnešním globalizovaném světě není pro společnosti lehké udržet si pozici na trhu natož zvyšovat její hodnotu. Pro efektivnější řízení společnosti a zvyšování její hodnoty existuje mnoho postupů, mimo jiné také hodnocení konkurenceschopnosti. Cílem této diplomové práce je zhodnocení konkurenceschopnosti společnosti ELECTROPOLI Czech Republic, s.r.o. především pomocí analýzy prostředí, finanční analýzy a porovnání s konkurencí. Analýza konkurenceschopnosti pomůže společnosti nalézt konkurenční výhodu, silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. S ohledem na metodu Balanced Scorecard je v poslední kapitole navržena strategická mapa společnosti, která společnosti v budoucnu přinese další výhody.
Competitiveness Evaluation in Chosen Company
Keywords: balanced scorecard; konkurenceschopnost; konkurenční výhoda; finanční analýza; ekonomická přidaná hodnota; balanced scorecard; competitiveness; competitive advantage; financial analysis; economic value added