Reakce ligandů obsahujících CH=N skupinu s SiHCl3 - Hošnová, Hana (Univerzita Pardubice, 2017)
V ramci teto diplomove prace byla vypracovana literarni rešerše na tema redukce iminove funkční skupiny. Z literarni rešerše bylo zjištěno, že CH=N funkčni skupinu lze redukovat hydrogenačnimi reakcemi, kdy jako zdroj vodiku lze použit nejen molekulu H2 ale take Bröndstedovy kyseliny s Hantzschovy estery či organosilany.
Reaction of organic ligands containing imine function towards SiHCl3
Keywords: redukce; hydrosilylace; organosilan; katalýza; imin; C-N chelát; N-N chelát; reduction; hydrosilylation; organosilane; catalysis; imine; C-N chelate; N-N chelate