Problematika stáří v soudobé společnosti - Houdová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou stáří. Stáří je definováno z různých hledisek a jsou vymezeny základní legislativní pojmy péče státu o seniory. Důležitým prvkem pokojného stáří je spokojenost se službami a zdravotní péčí v nemocnici. Praktická část práce je zaměřena na nemocnici okresního typu, kde proběhla anketa spokojenosti hospitalizovaných pacientů. Byla provedena sekundární analýza dotazníků věkové skupiny pacientů nad 50 let.
Old-age issues in the contemporary society
Keywords: old age; aging; society; Hospitals; stáří; stárnutí; společnost; Nemocnice